Elmira High School

Principal

Translate

  • Prom will be held at the Ford Alumni Center on May 11th from 8 pm to 11 pm. 
  • Grade check for Athletics and Outdoor School Counselors on May 13th
  • Outdoor School counselors attend Outdoor School from May 19th – 23rd. 
  • EHS Music Concert is scheduled for May 23rd at 6 pm. 
  • 8th graders shadow 9th graders (Fly ups) – May 22, 23, and May 29, 30, 31. 
  • 8th grade parent meeting will be held on May 30th. Parents meet in the cafeteria at 5:30 pm. 
  • 5th grade track meet is on May 31st on the high school track. 
  • Last Day of School for Seniors is on Tuesday, June 4th
  • First Senior graduation rehearsal (required) is on June 5th at 9:00 am. 
  • Awards Night is on June 5th at 6 pm in the gym. 
  • Graduation Walk Through meet at high school at 8:50 am on Thursday, June 6th. 
  • Second Senior graduation rehearsal (required) is on June 6th at 11:00 am. 
  • Kona Ice Truck is on campus on June 6th from 12:30 pm to 3 pm to celebrate attendance awards. 
  • Graduation is on June 7th at 7pm in the main gym. 
  • Full day of school on Wednesday, June 12th. 
  • Finals for 9th, 10th and 11th grades begin 7th period on June Finals (9,10,11) – June 13th, 14th. Schedule pasted below.
  • Last Day of School – June 14th (Early Release).

Second Semester Finals Schedule

9th, 10th, 11th

Wednesday – June 12th

Period 1                  8:25 – 9:14              49 mins

Period 2                  9:18 – 10:03           45 mins

Period 3                  10:07 – 10:52           45 mins

Period 4                  10:56 – 11:41           45 mins

Lunch                      11:41 – 12:13           32 mins

Period 5                  12:17 – 1:02           45 mins

Period 6                  1:06 – 1:51              45 mins

Period 7                  1:56 – 3:21              85 mins         Final

Thursday – June 13th

Period 1                  8:25 – 9:55             90 mins         Final

Period 2                  10:05 – 11:30          85 mins         Final

Lunch                     11:30 – 12:10          40 mins

Period 3                  12:20 – 1:45            85 mins         Final

Period 4                  1:55 – 3:21             86 mins         Final

Friday – June 14th

Period 5                  8:25 – 9:50             85 mins         Final

Homeroom              9:55 – 10:10            15 mins          Announcements and Reminders

Period 6                  10:20 – 11:45          85 mins         Final

Lunch                     11:50 – 12:25          35 mins

Homeroom              12:30 – 1:30            60 mins

Homeroom/Tech turn in/Locker clean out/look through lost and found

Locker clean out – homerooms will empty lockers on a staggered schedule

Buses arrive at 1:30

Baseball, Softball, and Track begin official practices on Monday, February 26, 2024. If your student wants to play, you need to sign them up at https://www.familyid.com/elmira-high-school and provide a current physical to the front office. No student will be allowed to practice on Monday without taking both of these steps.

All schedules for softball and baseball can be found on the OSAA website: OSAA.org. The track schedule is located at this link: https://www.athletic.net/team/178/track-and-field-outdoor/2024

The state wrestling championships begin Thursday, February 22nd at noon in Portland. The team is led Brett and June Highburger who placed 1st at regionals. Rounding out the team: Ashton Archer, Tucker Christiance, Jonah Cooper and Summer McKeen.

FAFSA Completion Night event next Wednesday, February 21

EHS parents and guardians,

We are excited to offer a FAFSA completion night next Wednesday, February 21. Nomi Pierce, an Access Specialist with the Oregon OSAC office will be on hand to work individually with parents/ guardians completing their FAFSA for seniors applying for financial aid to help pay for college, trade schools, and other post-high school educational opportunities. This is a drop-in event, for individualized help- doors open at 5:30, and it ends at 7:30. So, ideally arrive on the earlier side, by 7 at the latest, to be able to get help and hopefully a FAFSA completed and submitted! Get help with other aid-related applications too.

To get the most of the session, you are advised to apply for what’s called an FSA ID ahead of time. This takes just a few minutes, but then can take several days to be issued, and you need it to move on to the FAFSA application.

Both a parent/ guardian and a student need their own FSA ID in order to complete a FAFSA application (so both are encouraged to attend our event). Go here to set up an FSA ID:

https://studentaid.gov/fsa-id/create-account/launch

What- FAFSA Completion Help Session

Where- EHS, Room 39 computer lab (easiest to access from back parking lot)

When- Wednesday, February 21, 5:30-7:30 (arrive by 7 at the latest)

What to bring: 

-Your Social Security Number (not needed if you set up your FSA ID ahead of time)

    -2022 tax information (not 2023)

    – Financial information (checking, savings, other accounts)

For more information about what the FAFSA is all about, go here:

https://studentaid.gov/h/apply-for-aid/fafsa
A FAFSA application can be typically completed in under 30 minutes, but as outlined above, there are multiple steps involved, and unique circumstances that need individual attention (students who don’t live with a parent/ guardian, a parent/ guardian or student who does not have a social security number are two examples). We do not want anything to get in the way of students receiving aid they are eligible for, so please reach out to your student’s counselor ahead of time with any questions.

Also on Wednesday, 2/21, we’ll be setting up a scholarship help session from 9:30-2:00 for seniors to drop in and work on OSAC, Oregon Promise, Lane Foundation (for LCC-bound students), and other local scholarships they may be working on. Info about this has been given to seniors- encourage them to attend at a time that works for them!Brittany McMillan (last names A-K)
Court Wirth (last names L-Z)

PeriodDayStart TimeEnd Time
1stMonday8:259:55
2ndMonday10:1011:35
LunchMonday11:3512:10
3rdMonday12:151:40
4thMonday1:553:20
5thTuesday8:259:55
6thTuesday10:1011:35
LunchTuesday11:3512:10
7thTuesday12:151:40
HomeroomTuesday1:553:20

Interact Club is hosting a clothing drive for the local community who are in need. We aim to collect warm clothes and hygiene products to donate to local unhoused individuals in the Fern Ridge area. We plan to donate the remaining items to shelters in Eugene. It will be a class competition. The students of the winning class (9th, 10th, 11th, or 12th) will each get a free drink coupon to the coffee cart. It runs from November 27th to December 15th. Students should donate items in their designated class bin in the front of the school. 

1 2 3 60

Asst. Principal

Subscribe!

Login